Eikenprocessierups en honden
Gezondheid · 05. juli 2024
De eikenprocessierups is een bekend probleem, vooral in de zomermaanden. Deze rupsen kunnen problemen veroorzaken bij mensen, maar ook bij honden.

Puppytraining: 3 tips voor een goede start
Gedrag en training · 30. juni 2024
Het opvoeden van een puppy kan een uitdagende ervaring zijn. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen opvoeding en training. Opvoeding gaat over de algemene gedragsregels en socialisatie van je puppy, terwijl training zich richt op specifieke commando’s zoals "zit" en "blijf". Hier drie tips om je puppy op de juiste manier te trainen.

Kruiden voor honden
Gezondheid · 24. mei 2024
Honden kunnen baat hebben bij kruiden, waarvan er veel gewoon in de natuur te vinden zijn.

Broodfokpups : 3 vaak voorkomende problemen
Gedrag en training · 28. februari 2024
3 zaken waar pupjes uit de broodfok het - naar mijn ervaring - vaak moeilijker mee hebben

Honden en kou
Gezondheid · 10. januari 2024
Hondeneigenaars moeten in de winter niet alleen rekening houden met koude temperaturen, maar ook met strooizout. Welke honden zijn gevoeliger voor kou, wanneer is een hondenjas nuttig, en hoe bescherm je je hond tegen de nadelen van strooizout ?

Hondenweetje : eikels
Gezondheid · 07. november 2023
Eikels zijn schadelijk voor honden : ze bevatten de stof tannine. Ook het blad van de eik bevat deze stof.

Powerbreeds : gevaarlijke honden ?
Gedrag en training · 21. september 2023
American Bullies worden verboden in het Verenigd Koninkrijk, na verschillende ernstige bijtincidenten. Is er een probleem met de American Bullies (en met de andere “powerbreeds” zoals de American Stafford, de Rottweiler, …) ?

Wespensteek bij honden
Gezondheid · 20. augustus 2023
De zomer brengt niet alleen barbecues, maar helaas ook wespen. Hoewel de meeste honden niet snel het doelwit zijn van een wespensteek, is het raadzaam om alert te blijven.

Help, mijn pup bijt !
Gedrag en training · 03. juli 2023
Ze zijn zo schattig, pups… Maar dat komt ook met de nodige vragen en bezorgdheden. Hier 1 van de meest gestelde vragen, een “puppyklassieker” : help, mijn pup bijt !!

Ode aan de senior
Varia · 28. januari 2023
Het overkomt ons allemaal : de hond die we adopteerden of dat kleine pupje dat je nog niet zo lang geleden in je armen hield… Plots komt de dag dat ze “senior” zijn. Of zelfs stokoud, geriatrisch.

Meer weergeven