Ode aan de senior
28. januari 2023
Het overkomt ons allemaal : de hond die we adopteerden of dat kleine pupje dat je nog niet zo lang geleden in je armen hield… Plots komt de dag dat ze “senior” zijn. Of zelfs stokoud, geriatrisch.

Opkikkertje voor honden
15. december 2022
Een kom soep kan smaken bij koud weer, ook voor je hond ! En iedereen heeft wel een restje groenten in de ijskast of diepvries zitten, dan kan je er beter je hond nog plezier mee doen.

Puppy onder de kerstboom
29. november 2022
Het lijkt zo schattig, en zo héérlijk voor de kinderen, een puppy onder de kerstboom. Zo’n cadeau, dat is scoren ! En de kinderen leren verantwoordelijkheid dragen voor een levend wezen, dus nog educatief ook…

Hondentips : pas op voor reuzenberenklauw
22. juli 2022
Reuzenberenklauw : risico's voor mens en hond

De hond moet gehoorzamen
09. juli 2022
Een zinnetje dat ik gelukkig niet vaak meer hoor : “die hond moet maar luisteren”. Thank Dog (pun intended 😉) begrijpen de meeste mensen tegenwoordig wel dat hun hond ook een individu is, met een eigen karakter, eigen noden, eigen onzekerheden, etc. In plaats van “die hond moet maar luisteren” is het nu eerder “onze Rex heeft een probleem”. Ik vind dat een heel andere manier van naar dingen kijken…

Honden en hitte
14. juni 2022
Zomerse temperaturen, heerlijk ! Maar niet voor je hond...

Pas op voor grasaren
04. mei 2022
In het voorjaar en de zomer zetten ze (redelijk letterlijk) "hun stekels op" : grasaren. Ze kunnen voor veel ellende zorgen bij onze viervoeters.

Puppy of asielhond ?
15. maart 2022
Mensen die overwegen een hond in het gezin op te nemen, twijfelen vaak : een puppy, een jonge herplaatser of een al iets oudere asielhond ?