Gedrag en training

Puppytraining: 3 tips voor een goede start
Gedrag en training · 30. juni 2024
Het opvoeden van een puppy kan een uitdagende ervaring zijn. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen opvoeding en training. Opvoeding gaat over de algemene gedragsregels en socialisatie van je puppy, terwijl training zich richt op specifieke commando’s zoals "zit" en "blijf". Hier drie tips om je puppy op de juiste manier te trainen.

Broodfokpups : 3 vaak voorkomende problemen
Gedrag en training · 28. februari 2024
3 zaken waar pupjes uit de broodfok het - naar mijn ervaring - vaak moeilijker mee hebben

Powerbreeds : gevaarlijke honden ?
Gedrag en training · 21. september 2023
American Bullies worden verboden in het Verenigd Koninkrijk, na verschillende ernstige bijtincidenten. Is er een probleem met de American Bullies (en met de andere “powerbreeds” zoals de American Stafford, de Rottweiler, …) ?

Help, mijn pup bijt !
Gedrag en training · 03. juli 2023
Ze zijn zo schattig, pups… Maar dat komt ook met de nodige vragen en bezorgdheden. Hier 1 van de meest gestelde vragen, een “puppyklassieker” : help, mijn pup bijt !!

De hond moet gehoorzamen
Gedrag en training · 09. juli 2022
Een zinnetje dat ik gelukkig niet vaak meer hoor : “die hond moet maar luisteren”. Thank Dog (pun intended 😉) begrijpen de meeste mensen tegenwoordig wel dat hun hond ook een individu is, met een eigen karakter, eigen noden, eigen onzekerheden, etc. In plaats van “die hond moet maar luisteren” is het nu eerder “onze Rex heeft een probleem”. Ik vind dat een heel andere manier van naar dingen kijken…