hondenfluisteraar, hondenpsycholoog, hondengedragstherapeut

In welke regio's werk je ?

Flappies biedt hondentraining, puppytraining en gedragstherapie in de ruime omgeving Antwerpen, Mechelen, Rupelstreek en Waasland :

 

Aartselaar, Antwerpen, Berchem, Beveren, Boechout, Bonheiden, Boom, Borgerhout, Bornem, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Deurne,  Duffel, Edegem, Ekeren, Hamme, Hemiksem, Hoboken, Hove, Kapellen, Kontich, Kruibeke, Lier, Lint, Londerzeel, Malle, Mechelen, Merksem, Mortsel, Niel, Nijlen, Putte, Puurs, Ranst, Reet, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Sint-Gillis-Waas, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Stabroek, Stekene, Temse, Wijnegem, Willebroek, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht 

 

Als jouw woonplaats niet vermeld wordt, vraag dan gerust even of ik me ook tot daar verplaats. Indien niet, dan kan ik je misschien wel online helpen. 

Op welke manier werk je ?

Kort gezegd is de basis van mijn lessen : leer denken zoals je hond denkt.
Als je hond ongewenst gedrag vertoont, focus je dan niet op het probleem- gedrag maar wel op de achterliggende oorzaak. Focus op het ombuigen van ongewenst gedrag ipv het onderdrukken van een symptoom.
Als ik vermoeden heb van een medisch probleem, zal ik zeker benadrukken om contact op te nemen met de dierenarts.
 
Ik ben géén voorstander van verouderde dominantie-modellen en achterhaalde trainingsmethodes, een hond is intelligenter dan dat. 
Als het jouw wens is om je hond hard aan te (laten) pakken met prikkettingen ed, dan ben ik niet de trainer voor jou. 

 

Ik kom niet met een toverstafje zwaaien (en alles is op een uurtje opgelost), ik verwacht van jou als baasje wel dat je iets doét met de verkregen info, dat je inzet betoont tegenover je hond ! Als je daar geen zin in hebt, dan zijn wij geen match. Ik ga voor oplossingen ten gronde, niet voor quick-fixes.

Werk je met alle honden, ook Staffords ed ?

Natuurlijk wel, ik heb zelf een American Stafford gehad (onze Damien, mijn "logo" - hij is overleden in 2014). Ik ben trouwens al meer dan 10 jaar  sponsor van Amstaffclub Antwerpen. 
De "bullybreeds" (en de Rottweilers in het bijzonder), de zo vaak misbegrepen honden, daar heb ik juist een zwak voor. 
Met die kanttekening : de "harde aanpak" die op social media vaak geadviseerd wordt voor dergelijke rassen... Dat is absoluut NIET mijn aanpak !

 

En het feit dat ik wel hou van "de zware buffels", betekent ook helemaal niet dat ik te hard of intimiderend zou zijn voor een puppyklasje bij een Chihuahua. Ik vind dat élke hond - of die nu 2 kilo weegt of 62 kilo - met respect en liefde behandeld moet worden. Mijn eigen Rottweilers zijn ook met positieve training opgevoed. Ik ben juist alles behalve hard of intimiderend...

 

Dus ja, ik werk met alle honden, van klein tot groot.  

 

Heb je ervaring met buitenlandse adoptiehonden ?

Zeker, Flappies bestaat al sinds 2013. De Griekse honden, Roemeense honden, Spaanse honden, ... Ik zie heel vaak honden met een buitenlandse achtergrond. 

 

Kan ik een factuur krijgen voor de diensten ?

Uiteraard, Flappies is een onderneming (BE0500.753.887). 

Hoe verloopt de betaling ?

Ofwel via overschrijving (vooraf), ofwel op het einde van de afspraak cash of met Payconiq.