Kruiden voor honden
24. mei 2024
Honden kunnen baat hebben bij kruiden, waarvan er veel gewoon in de natuur te vinden zijn.

Broodfokpups : 3 vaak voorkomende problemen
28. februari 2024
3 zaken waar pupjes uit de broodfok het - naar mijn ervaring - vaak moeilijker mee hebben

Honden en kou
10. januari 2024
Hondeneigenaars moeten in de winter niet alleen rekening houden met koude temperaturen, maar ook met strooizout. Welke honden zijn gevoeliger voor kou, wanneer is een hondenjas nuttig, en hoe bescherm je je hond tegen de nadelen van strooizout ?

Hondenweetje : eikels
07. november 2023
Eikels zijn schadelijk voor honden : ze bevatten de stof tannine. Ook het blad van de eik bevat deze stof.

Powerbreeds : gevaarlijke honden ?
21. september 2023
American Bullies worden verboden in het Verenigd Koninkrijk, na verschillende ernstige bijtincidenten. Is er een probleem met de American Bullies (en met de andere “powerbreeds” zoals de American Stafford, de Rottweiler, …) ?

Wespensteek bij honden
20. augustus 2023
De zomer brengt niet alleen barbecues, maar helaas ook wespen. Hoewel de meeste honden niet snel het doelwit zijn van een wespensteek, is het raadzaam om alert te blijven.

Help, mijn pup bijt !
03. juli 2023
Ze zijn zo schattig, pups… Maar dat komt ook met de nodige vragen en bezorgdheden. Hier 1 van de meest gestelde vragen, een “puppyklassieker” : help, mijn pup bijt !!

Ode aan de senior
28. januari 2023
Het overkomt ons allemaal : de hond die we adopteerden of dat kleine pupje dat je nog niet zo lang geleden in je armen hield… Plots komt de dag dat ze “senior” zijn. Of zelfs stokoud, geriatrisch.

Opkikkertje voor honden
15. december 2022
Een kom soep kan smaken bij koud weer, ook voor je hond ! En iedereen heeft wel een restje groenten in de ijskast of diepvries zitten, dan kan je er beter je hond nog plezier mee doen.

Puppy onder de kerstboom
29. november 2022
Het lijkt zo schattig, en zo héérlijk voor de kinderen, een puppy onder de kerstboom. Zo’n cadeau, dat is scoren ! En de kinderen leren verantwoordelijkheid dragen voor een levend wezen, dus nog educatief ook…

Meer weergeven