Privé-hondentraining aan huis, puppytraining, gedragstherapie en activiteitencoaching

 

Bij Flappies draait sinds 2013 alles om honden : advies voor/bij aanschaf van een hond, puppytraining aan huis, opvoedingsproblemen, gedragstherapie, ... 

 

Als gediplomeerd hondentrainer/hondencoach en gedragstherapeute bied ik, Augie, u uiterst persoonlijke begeleiding. Er zijn géén wekelijkse groepslessen zoals in een hondenschool (wel af en toe workshops), alle aandacht gaat volledig naar U en UW hond. Privé hondentraining aan huis, dus.

 

Ik woon zelf in Hoboken (Antwerpen), maar werk in de ganse provincie Antwerpen, en deeltjes van Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

 

Bij de opvoeding van mijn eerste eigen puppy ging ik, zoals veel kersverse baasjes, vol goede moed naar de hondenschool. Ik had echter het gevoel dat ik daar een beetje op mijn honger ging blijven zitten. Ik had twijfels bij de antwoorden die de instructeur gaf op mijn (vele) vragen.

 

Dat vormde dus de aanleiding om me meer te gaan verdiepen in het wezen "hond" - met een air van "ik doe het wel zelf" ;-)

Ik las alles wat ik onder ogen kreeg, ging cursussen en workshops volgen, en leerde vooral héél veel door de theoretische kennis te gaan toepassen. 

Die interesse liep een beetje uit de hand, van het één kwam het ander, en dus werd in 2013 Flappies Hondentraining geboren.

 

Misschien even uitleggen waar de naam "Flappies" vandaan komt...

Bij de opvoeding van mijn eigen honden, en dan vooral in de prachtige puberteit, vroeg ik hen soms : "Moet jij niet luisteren, zijn jouw flappies kapot...?". 

De oren - "flappies" dus - zijn niet hét belangrijkste zintuig voor een hond.  Maar hoe vaak vragen mensen niet aan hun kind : "Heb jij geen oren"...? 

 

In mijn eigen huis wonen/woonden : 

- Senya-Jo (Rottweiler)
- poes Lily

- Jackson (Rottweiler), overleden 28/11/23
- Jodie (Rottweiler), overleden 6/3/19
- Damien (American Stafford), overleden 17/9/14

 

 

Ik heb dus zeker geen afkeer van de "zware buffels", maar ik hou van / werk met alle honden hoor, groot of klein. Wie weet woont hier ooit een Chihuahua.

 

Om op de hoogte te blijven van de meest recente inzichten, volg ik nog geregeld bijscholingen.  

 

Aan mijn eigen honden : bedankt, lieverds... Ik heb dankzij jullie ontzettend veel geleerd, en hoop nog veel honden en mensen te kunnen helpen !

 

prive hondentrainer, prive hondentraining, gedragsbegeleiding hond, gedrag hond, puppytraining, puppy opvoeden