Advies voor/bij aanschaf van een pup of asielhond

 

Als u op deze pagina beland bent, betekent dat waarschijnlijk dat u overweegt om een hond in huis te nemen. En dan stelt u zich vragen, zoals :

 

Waar koop ik een hond ?

 

U kan natuurlijk naar een winkel hollen en daar vlug een schattig snoetje kiezen, of u kan iets doordachter te werk gaan.

Geeft de verkoper u een verstandige uitleg over het hondje dat u in uw armen houdt, of wil hij gewoon een product verkocht krijgen ? Ként de verkoper er iets van, of staat hij voor hetzelfde geld morgen op de markt sokken te verkopen, en overmorgen eieren ?

 

Welk ras past bij mij ?

 

De ene is wat groter dan de andere, maar ze hebben allemaal een staart en oren, dus maakt het iets uit ? Uiteraard wel, er zijn grote verschillen...

Mensen hebben meestal al een voorkeur voor een bepaald ras.

Binnen het gezin vaak voer voor discussie : meneer vindt Dobermanns prachtig, terwijl mevrouw ze een beetje eng vindt en liever een Chihuahua wil. En de kinderen willen een Labrador. Of wacht, een Beagle. 

Welke hond past nu écht bij uw gezin en levensstijl ?

 

Wat kost een hond ?

 

Onmogelijk om daar een vast bedrag op te kleven. Een hond kost immers niet alleen zijn aanschafprijs, maar ook zijn levenslange verzorging : voeding, dierenarts, vakantie-opvang, ... Toch ook iets om over na te denken.

 

En hoe kan Flappies mij dan helpen ?

 

Door u bij te staan met raad en daad.

U weet niet welk ras bij uw situatie past ? Dat gaan we dan samen evalueren. Zo kan u de juiste keuze maken, en voorkomt u dat u zich gaat ergeren aan een hond die toch geen "match" blijkt te zijn.

Is er een ras gekozen, en weet u misschien al waar u dergelijke hond kan vinden ? Indien gewenst ga ik mee terplaatse, om te kijken of het wel goed zit. Advies zal altijd volledig onafhankelijk zijn.

 

 

Nog een optie... adoptie !

 

In het asiel verblijven vaak schitterende honden, die om welke reden dan ook een nieuwe thuis zoeken. Ook hier kan Flappies u adviseren/bijstaan.

 

 

Omdat ik het ZO belangrijk vind dat mensen bewust voor een (bepaalde) hond kiezen, hanteer ik hiervoor een zeer laag tarief : 30 Euro per afspraak (excl. verplaatsing).

 

training asielhond, hond uit asiel, geadopteerde hond, adoptie hond